Historie

 

 

 

 

In 1930 opende H.Groeneveld, van beroep rijtuigenschilder, een lak- en spuitinrichting voor automobielen in de W.barentzstraat. Na een kort verblijf aan de Boschdijk werd in 1939 het pand in de Lijmbeekstraat betrokken. De oorlogstijd was voor H. Groeneveld zwaar. Het witspuiten van Duits oorlogstuig moest uitgevoerd worden terwijl boven de onderduikers verstop waren.

In die jaren werd met zgn. celluloselak gespoten. De glans werd verkregen door de lak te poetsen. In 1957 kocht H. Groeneveld een spuitcabine voor synthetische lak. Het "Amerikaanse spuiten"hield in dat de lak niet meer gepoetst hoefde te worden. Toch werden in 1959 de eerste Daffodils van Huub van Doorne door personeel van Autoschade Groeneveld nog met celluloselak gespoten. Dit vanwege de diepe glans.Ook in die jaren was de kwaliteit van Autoschade Groeneveld een begrip in Eindhoven en omgeving.

De jaren zeventig werden gekenmerkt door een explosieve groei van het Nederlandse wagenpark en de invoering van steeds nieuwe lak- en reparatiesystemen. Autoschade Groeneveld groeide mee met deze ontwikkelingen en besloot om een nieuw pand aan de industrieweg in de achtsebarrier te bouwen. In 1984 werd dit pand feestelijk geopend.

In 1999 werd Autoschade Groeneveld overgenomen door De van Laarhoven holding. Deze stap was nodig om de kwaliteit van het schadeherstel op een zeer hoog niveau te houden. De ontwikkelingen in de automobiel sector veranderen zeer snel. De introductie van nieuwe staal soorten zoals aluminium en HSS staal. Om de schades aan de moderne auto te kunnen herstellen moeten de werkplaatsen aangepast worden en veel nieuwe apparatuur aangeschaft worden. Het pand aan de Industrieweg werd al weer te klein. In 2003 zijn we verhuisd naar een hypermodern pand op industrieterrein Esp. Onze huidige locatie.

Officieel reparateur van  BMW, MiniJaguarAston   MartinLand RoverRolls Royce en Tesla .

Ook met elk ander merk kunt u bij ons terecht aangezien wij over de nieuwste en modernste reparatietechnieken beschikken

Bereikbaarheid