Herstelproces

 

Expertise

Met behulp van het computersysteem wordt de schade aan uw auto gecalculeerd en opgeslagen. Onze expert bepaalt de schadeomvang en stemt zijn bevindingen af met de verzekeringsmaatschappij.

Demontage Afdeling

De beschadigde en kapotte onderdelen worden gedemonteerd en vervolgens vervangen door uitsluitend originele onderdelen. De te vervangen onderdelen worden gescheiden en milieu verantwoord afgevoerd.

Plaatwerkerij

Beschadigingen gaan bijna altijd samen met deuken, krassen en vervormingen. De afdeling plaatwerk wordt vaak gezien als de meest belangrijke schakel binnen het herstel. Alle reparaties worden uitgevoerd door fabrieksvoorgeschreven reparatie methodes en met de door hen voorgeschreven apparatuur. Er wordt gewerkt met uiterst geavanceerde meet- en richtapparatuur.

Voorbewerking

Op de moderne voorbewerkafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen weer netjes strak gemaakt .Deze afdeling bewerkt de oppervlakken zodat het spuitwerk succesvol kan verlopen. Denk dan aan het uitvlakken van kleine oneffenheden. Ook wordt het plaatwerk voorbewerkt voor een optimale hechting van de lak. De werkplekken zijn voorzien van geavanceerde afzuiging om stof zo effectief mogelijk af te voeren. Onze duurzame grondlakken worden door infrarood apparatuur gedroogd. Hierdoor verkrijgen wij de hoogst haalbare lak kwaliteit.

Spuiterij

In onze hypermoderne stofvrije spuitcabine wordt uw auto gespoten. De originele kleur wordt door onze kleur specialist aangemaakt. In de spuitcabine kunnen zowel uw auto als de losse carrosseriedelen tegelijk gespoten worden. Daarna zorgt de spuitcabine samen met de warme lucht dat de lak op de meest ideale temperatuur wordt gedroogd, zodat invloeden van buitenaf de gloed nieuwe laklaag niet kunnen aantasten. Er wordt bij het spuiten gebruik gemaakt van Glasurit (BASF) autolakken; deze lak is watergedragen en kwalitatief van uitzonderlijke klasse en milieu vriendelijk. Door een constante ondersteuning van de lak- fabrikant zijn wij in staat om altijd de beste kleur op uw auto te spuiten.

Wij werken uitsluitend met watergedragen lakken. 

Montage afdeling

De auto kan nu weer opgebouwd worden. Alles wordt volgens de fabrieksgegevens gemonteerd. Door onze trainingen zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste reparatietechnieken van alle merken. Er worden dan ook uitsluitend ORIGINELE onderdelen gebruikt om uw auto weer als nieuw te krijgen. De auto wordt na de montage weer goed gecontroleerd en indien nodig bij de merkdealer van nieuwe software voorzien. Na de strenge eindcontrole geeft Autoschade Groeneveld u weer vier jaar garantie op de reparatie.

Aflevering

Bij het afhalen van uw auto zult u zien dat Autoschade Groeneveld de schade compleet heeft afgehandeld en de auto is weer netjes gewassen.We proberen altijd een rechtstreekse betaling met uw verzekeringsmaatschappij te regelen. Doordat wij een samenwerkingsverband hebben met een groot aantal verzekeringsmaatschappijen kunnen wij in een aantal gevallen het eventuele eigen risico bespreken.